Skriv ut denna sida
Ikväll är det säsongsfinal med Elviskväll på Parksnäckan. (Foto: Peter Bohlin) Ikväll är det säsongsfinal med Elviskväll på Parksnäckan. (Foto: Peter Bohlin)

Säsongsfinal på Parksnäckan

2013-08-15 - 09:27

Ikväll torsdag är det säsongsfinal för sommaren 2013 på Parksnäckan, vad passar egentligen bättre då än att Kent Wennman har säsongens andra Elviskväll.

De klassiska Elviskvällarna är och har alltid varit väldigt populära, "kulturhjälten" Kent Wennman med band bjuder upp till en massa sköna Elvislåtar. Ikväll med gästartisterna Viktoria Tolstoy och Magnus Carlson.

 

Viktoria Tolstoy är jazzsångerskan som kommer från Sigtuna, men som numera är bosatt i Malmö. Sitt första album "Smile, Love and Spice" släpptes 1994 och sedan dess har hon släppt ytterligare åtta album, det senaste "Letters to Herbie" är producerad av Nils Landgren.

 

Kvällens andra gäst är Magnus Carlson från Weeping Willows och Tandem Sky. Men nu spelar han med sitt band Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet som har givit ut en skiva med samma namn. Magnus Carlson är lite mer svårplacerad i sin genre, han har sysslat med Pop, Rock, Jazz och Electronic både som sångare och låtskrivare.

 

Tillsammans med Kent Wennman Band kommer dom att sy ihop en säsongsfinal full av energi, humor och med glimten i ögat. Kvällens tonvikt kommer att ligga på Elvis soul, gospel och Rock n roll-repertoar.

 

Insläppet öppnar 18,15 och konsertstarten är 19,00. Det utlovas fint väder, kom i tid även fast man ser bra från alla platser på Parksnäckan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

Recension: Först ut denna festivals andra kväll är den begåvade fingerspels-gitarristen Emil Ernebro. Han kommer ingalunda att vara ensam på scenen hela kvällen utan bjuder in flera av sina vänner.

Recension: Den första kvällens andra konsert på Uppsala Internationella Gitarrfestival bjöd på gitarrduon The Gothenburg Combo bestående av David Hansson och Thomas Hansy. Deras gäster bestod av sångerskan Lina Nyberg och gitarristerna Susanna Risberg och David Stackenäs.