Skriv ut denna sida
Sarah Dawn Finer gör Sally Bowles. (Foto: Klara G) Sarah Dawn Finer gör Sally Bowles. (Foto: Klara G)

Sarah Dawn Finer i huvudroll på Stadsteatern

2013-06-10 - 12:42

En av Sveriges främsta artister i en av musikalhistoriens mest legendariska huvudroller. Nu ska Sarah Dawn Finer göra Sally Bowles i Ronny Danielssons uppsättning av Cabaret. Premiär den 1 mars 2014.

 

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att ta mig an utmaningen att spela den legendariska rollen "Sally Bowles" Cabaret har länge varit en av mina favoritmusikaler, säger sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande. Det är en föreställning som är tidlös och känns lika viktig och aktuell idag som när den kom. Jag ser fram emot att komma till Uppsala stadsteater och få vara en del i denna nya tolkning av Cabaret Willkommen!

 

Sarah Dawn Finer är en av Sveriges mest kända och uppskattade kvinnliga artister och sågs senast i Eurovision där hon bl a sjöng ABBAs klassiker The Winner Takes It All. Hon har även tävlat i – och varit programledare för – den svenska melodifestivalen. Vi kunde också se henne som julvärd i SVT förra året. Sarah har precis avslutat en stor kritikerrosad turné med sin första skiva på svenska, Sanningen kommer om natten.

 

Sarah har kunnat ses i flertalet föreställningar genom åren, bl a Jekyll & Hyde (Guldmask nominerad för bästa kvinnliga huvudroll), Rent, Ugglas revy och Jonas Gardells Livet. Nyligen prisades hon som kompositör och textförfattare av SKAP, och i höst medverkar hon i långfilmen Kärlek deluxe i regi av Kicki Kjellin. Men redan i morgon kan man höra henne sjunga på Gröna Lund och den 28 juni sommarpratar hon i P1.

Rollen som Sally Bowles blir hennes första huvudroll på Uppsala stadsteater, hon var dock en av gästartisterna i föreställningen Soundtrack of Your Life våren 2009.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Värlsdutställningen "Titanic The Exhibition" har haft besökssuccé och förlänger nu utställningen på Fyrishov med en vecka till den 1 september.

Recension: I helgen har kärleksdramat "Dansa Först" premiärer runt om på SF-biografer i landet, filmen är resultatet av sex års arbete från regissören Rikard Svensson och i filmen märks bland annat dansgruppen "MessAround" från Uppsala.

Kulturnämnden beslutade tisdag 24 april att fördela 520 000 kronor i stipendier till kulturarbetare och unga skrivare. Syftet är att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Stipendierna har delats ut sedan 1977 till kulturarbetare som är verksamma i kommunen.

Huld Ingvarsdóttir har sin första egna utställning på Galleri Upsala 1810. Hon har visserligen ställt ut sina tavlor tidigare men då som del i andra utställningar.

Fotografen och tidigare modellen Pattie Boyd som varit gift med George Harrison och senare även Eric Clapton ställer ut sina bilder på Uppsala Konsert & Kongress. Hennes privata bilder från livet med George Harrison och The Beatles samt Eric Clapton kan beskådas fram till och med den 18 oktober.

Uppsala kommuns Gösta Knutsson-stipendium för 2017 tilldelas Anna-Karin Nytell Oldeberg, AKO. Det beslutade kulturnämnden måndag 22 maj. Stipendiet är på 25 000 kronor.

En bok som jag länge – eller i vart fall sedan den kom ut sommaren 2016 – har varit sugen på att kasta mig över var Jonas Moströms tredje i serien om Nathalie Svensson, Midnattsflickor. Ett skäl till det var förstås att jag läst de övriga två i serien.

Jag har haft ett lite dubbelt förhållande till Elsie Johansson. Men bor man i Uppsala tillhör det allmänbildningen att förkovra sig om bygdens kulturpersonligheter. Efter mina litteraturstudier vid stadens universitet inträdde jag i de arbetandes skara och en vänlig kollega satte en och annan av Elsie Johanssons böcker i mina nävar – inte riktigt böcker på kurslitteraturlistan. En och annan gillade jag, en och annan hade jag svårare för.

Vad är verklighet och vad är illusion? Det är något som Julia tvingas fundera över när hon vaknar på sjukhuset. Där har hon hamnat sen en granne hittat henne sjuk och förvirrad i sin lägenhet. Hjärnhinneinflammation är diagnosen, men med den kommer en obehaglig minnesförlust. Det enda Julia minns är att hon följt efter någon i en labyrint av korridorer.

Det händer ibland att en gör fynd på loppisar och i second hand-affärer. För min del hittade jag en Uppsalaförfattare som jag inte tidigare hade läst i början av augusti på Myrorna i Boländerna.