Skriv ut denna sida
Heta känslor i Superligapremiären. (Fotomontage: Peter Bohlin) Heta känslor i Superligapremiären. (Fotomontage: Peter Bohlin)

"Jag trodde inte på Hyvärinen"

2013-09-17 - 23:43

Jag erkänner, jag trodde inte på Rickie Hyvärinen i Storvreta, men jag hade fel. Redan i första omgången blev jag varse hur fel jag hade, dessbättre är jag inte den där typen som går omkring och delar med mig av mina "sanningar".

 

Redan i den första perioden såg jag vartåt det lutade, jag har sett honom som en diva, en spelare som bara kan en sak, nämligen springa i båge och skjuta. Han visade idag att han kan så mycket mer, dessutom har han nyligen avslutat en penicillinkur, ändå såg han förvånansvärt pigg ut. Tre mål och en assist talar sitt tydliga språk, låt vara för att han fick bra bollar att jobba med, hans tredje mål t.ex rätt placerad och skarvar in bollen i kassen. Tur att jag har hållit tyst om hur skeptisk jag har varit till värvningen av Hyvärinen, då slipper jag "käka upp" det nu redan.

 

Tredjefemman, snurrade och höll ett tempo som gjorde motståndarna yra, kul att se. Det fanns mycket som var kul att se...Johan Erikssons närkamspspel i Dalen, var däremot inte kul att se....

 

Albin Sjögren presenterade sig direkt i Fyrishov, vid ett tillfälle slog han en omöjlig passning från vänsterkanten diagonalt mot bortre stolpen, i övrigt spelade Sjögren smart, släppte boll och briljerade med sina känsliga handleder.

 

Jag sa till någon att Henrik Stenberg hade varit osynlig, naturligtvis gjorde han mål nästan direkt.

 

Det kändes konstigt att inte Mika Kohonen och Jesper Berggren var med, nästan lite främmande för mig.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landstingsfullmäktige tog på tisdagen beslut om en enhetlig taxa för UL trafiken, mängder av röster har protesterat mot detta men det har varit tyst gällande de som verkligen tjänar på beslutet.

Ljudbild Uppsala och Svavagallerian genomför den här veckan ett stödevenemang för Musikhjälpen. Under torsdagen hette det stora dragplåstret Erik Rapp, ni andra får ursäkta men så var det.

Ikväll på Fyrishov kan den som gillar handboll se en match i Elitserien, det är Rimbo som tar emot Hammarby i en "högriskmatch".

23:00 Idrottsgalan är slut. Årets lag blev inte oväntat Sirius. Priset för Årets Idrottskvinna gick till populära Annika Billstam och till Årets Idrottsman gick till Viktor Gaddefors.

 

Ikväll bevakar Uppsalanyheter Uppsalas Idrottsgala live här i redaktionsbloggen. Vi är på plats och rapporterar från Fyrishov från kl 18:00 fram till kl. 22:30.

Jag och två medarbetare från UN var till Katalin på kvällen för att lyssna på en man med gitarr som spelade i puben, han var speciell och jag undrar hur många som visste vem det var.

När Sirius spelade första hemmamatchen i innebandyns Superliga berättade vår fotograf att dom hade en som spelade orgel i spelavbrotten, min första tanke var...

Efter tisdagens match mellam Almtuna och Djurgården var jag nära att skriva "nu har dom fått ordning på grejerna" sedan man besegrat stockholmarna efter förlängning och straffar.

Jaha, då konstaterar vi att Uppsalanyheter blev en sporttidning, i alla fall den gångna helgen. Det är en av våra största utmaningar, att väga upp sport med andra intressanta nyheter.

Jag var och tittade på fotbollsmatchen mellan Gusk2 och Uppsala Kurd i herrfyran på fredagskvällen, jag kunde inte låta bli att tänka på en katt med sina nio liv.