Skriv ut denna sida
Safari Seasons album "A new future". (Foto: Pär Dahlerus) Safari Seasons album "A new future". (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Safari Season - A new future

2020-05-31 - 04:24

Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

 

Lars Ryen är ett känt namn för många skivköpare i Stockholm där han driver butiken Beat Goes On. Dessutom är han en bra sångare och har tillsammans med bandkollegan Anders Lindgren komponerat låtarna på EPn.
Det är egentligen bara titellåten A New Future som är helt ny.

 

Så här beskriver Lars Ryen framväxten av plattan i sina egna ord: "När det gäller låten A New Future så började vi jobba på den för lite drygt ett år sedan. Anders hade en musikalisk idé och ett utkast till en text som jag bearbetade. Vår tanke var att vi ville göra en slags musikalisk roadtrip, där vi besökte vårt förflutna och samtidigt tittade in i framtiden. När själva låten var inspelad och klar började vi fundera på att göra en riktig "roadmovie" till den.


Vi var klara med video och låt i oktober-november efter många timmar av hårt arbete innan vi blev nöjda och innan vi kände att låt och video var en helgjuten enhet. Först tänkte vi bara ge ut den digitalt men jag kände att vi var så nöjda med resultatet att det vore synd om den bara skulle försvinna i det digitala sorlet.
Övriga tre låtar har funnits att streama några år på Spotify etc. Men vi tyckte att de passade in ihop med A New Future på ett bra sätt, så då fick dessa också en fysisk debut.


Vi hoppas att kunna göra klart ett helt album under året, med release framåt jul. Då kommer endast titellåten A New Future från nya EP:n att ingå i albumet, övriga tre låtar blir därmed exklusiva för CD-EP:n."

 

Det inledande gitarrspelet på "A New Future" får mig att tänka på Pink Floyd, och när låten väl kommer igång lite mer så dyker även liknelser med Moody Blues och Alan Parsons Project upp i mitt sinne. Musiken är drömsk och har ett positivt budskap. De äldre låtarna passar, precis som Lars säger, bra ihop med A New Future. The Way I Walk finns även i en svensk version då heter den "Den väg jag går" och är minst lika bra på svenska, men får en annan karaktär.

 

A New Future EP:n är riktigt bra och ger verkligen mersmak inför kommande fullängdare. Kanske går Safari Season en ny framtid tillmötes, det är de iallafall värda.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under recension, musik, safari season

Recension: Den finska producenten, arrangören, låtskrivaren och keyboard-spelaren Tomi Malm släpper sitt andra album Coming Home. Albumet släpps precis som det förra albumet "Walkin' On Air" på det spanska bolaget Contante & Sonante.

Recension: Ellen Sundberg gör lite av en omstart med det nya albumet Levi’s Blue Eyes, ett album som till stor del är inspelat i hennes egen studio hemma på gården i Jämtland.

Recension: Bakom namnet I'm Kingfisher döljer sig Thomas Jonsson, för många kanske mer känd som Thomas Denver Jonsson. På fredag, 9 oktober, släpper han sitt fjärde album under namnet I'm Kingfisher.

Recension: På måndag 5 oktober släpper, den i Småland boende amerikanen, Dave Rosewood sitt andra album som han kallar ”No Rodeo in Rome”.

Recension: Den första oktober släpper Eric Palmqwist sitt andra soloalbum på svenska. Albumet heter kort och gott "Hej Då".

Recension: Orkestern, eller kanske snarare det artistiska kollektivet, The String Theory har nyligen släppt albumet The Los Angeles Suite.

Recension: I februari detta år släppte för mig helt okände singer/songwritern Jonas Snitt singeln ”When I Wake Up” en låt som fastnar redan efter två lyssningar.

Recension: Titeln på Amanda Ginsburgs nya album är, I det lilla händer det mesta. En titel som faktiskt beskriver Amandas vardagliga texter riktigt bra.

Recension: The Northern Belle har i dagarna släppt sitt tredje album, We Wither, We Bloom på den norska bolaget Die With Your Boots On.

Recension: Goda tider rullar in är titeln på Nisse Hellbergs nya album som släpps på fredag 28 augusti.