Skriv ut denna sida
Pelle Ekerstam (Foto: Privat.) Pelle Ekerstam (Foto: Privat.)

Recension: Ny EP med Pelle Ekerstam - På andra sidan av en dröm

2020-04-23 - 05:46

När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

 

När Pelle Ekerstam nu ger ut musik på svenska gör han det under sitt eget namn. Det känns som att han på flera sätt släpper "garden". Att skriva och framföra sina låtar på modersmålet blir mer utlämnande. Det känns passande att han i samband med detta också talar om vem han är.

 

Pelle Ekerstam är inte bara en fin låtskrivare med en väldigt skön röst. Han är också en mycket skicklig gitarrist. Gitarrspelet får man prov på direkt i inledningen till öppningsspåret "Kom vi går". Pelle Ekerstam brukar turnera med Lisa Miskovsky. Här bidrar hon istället med skön sång på "Det som hände mig var du".

 

När Pelle Ekerstam sjunger på svenska så påminner han mig en del om Mauro Scocco även Kompositionerna påminner ibland om Scocco. Jag har aldrig tidigare hört likheten eller fått känslan när jag lyssnat på A Beautiful Friend. Både musik och sång är behaglig och avslappnande och smeker mina hörselgångar som en ljummen vårvind.

 

Det känns som att det är tid för Pelle Ekerstam att nå ut till en större publik. Hans musik skulle tilltala många. Det känns helt rätt att släppa musik på svenska. I nuläget är de fem spåren endast släppta digitalt, men planer på vinylutgivning har funnits. Låt oss hoppas på det i framtiden. Kanske rent utav en fullängdare på vinyl.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Den finska producenten, arrangören, låtskrivaren och keyboard-spelaren Tomi Malm släpper sitt andra album Coming Home. Albumet släpps precis som det förra albumet "Walkin' On Air" på det spanska bolaget Contante & Sonante.

Recension: Ellen Sundberg gör lite av en omstart med det nya albumet Levi’s Blue Eyes, ett album som till stor del är inspelat i hennes egen studio hemma på gården i Jämtland.

Recension: Bakom namnet I'm Kingfisher döljer sig Thomas Jonsson, för många kanske mer känd som Thomas Denver Jonsson. På fredag, 9 oktober, släpper han sitt fjärde album under namnet I'm Kingfisher.

Recension: På måndag 5 oktober släpper, den i Småland boende amerikanen, Dave Rosewood sitt andra album som han kallar ”No Rodeo in Rome”.

Recension: Den första oktober släpper Eric Palmqwist sitt andra soloalbum på svenska. Albumet heter kort och gott "Hej Då".

Recension: Orkestern, eller kanske snarare det artistiska kollektivet, The String Theory har nyligen släppt albumet The Los Angeles Suite.

Recension: I februari detta år släppte för mig helt okände singer/songwritern Jonas Snitt singeln ”When I Wake Up” en låt som fastnar redan efter två lyssningar.

Recension: Titeln på Amanda Ginsburgs nya album är, I det lilla händer det mesta. En titel som faktiskt beskriver Amandas vardagliga texter riktigt bra.

Recension: The Northern Belle har i dagarna släppt sitt tredje album, We Wither, We Bloom på den norska bolaget Die With Your Boots On.

Recension: Goda tider rullar in är titeln på Nisse Hellbergs nya album som släpps på fredag 28 augusti.