Skriv ut denna sida
Pelle Ekerstam (Foto: Privat.) Pelle Ekerstam (Foto: Privat.)

Recension: Ny EP med Pelle Ekerstam - På andra sidan av en dröm

2020-04-23 - 05:46

När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

 

När Pelle Ekerstam nu ger ut musik på svenska gör han det under sitt eget namn. Det känns som att han på flera sätt släpper "garden". Att skriva och framföra sina låtar på modersmålet blir mer utlämnande. Det känns passande att han i samband med detta också talar om vem han är.

 

Pelle Ekerstam är inte bara en fin låtskrivare med en väldigt skön röst. Han är också en mycket skicklig gitarrist. Gitarrspelet får man prov på direkt i inledningen till öppningsspåret "Kom vi går". Pelle Ekerstam brukar turnera med Lisa Miskovsky. Här bidrar hon istället med skön sång på "Det som hände mig var du".

 

När Pelle Ekerstam sjunger på svenska så påminner han mig en del om Mauro Scocco även Kompositionerna påminner ibland om Scocco. Jag har aldrig tidigare hört likheten eller fått känslan när jag lyssnat på A Beautiful Friend. Både musik och sång är behaglig och avslappnande och smeker mina hörselgångar som en ljummen vårvind.

 

Det känns som att det är tid för Pelle Ekerstam att nå ut till en större publik. Hans musik skulle tilltala många. Det känns helt rätt att släppa musik på svenska. I nuläget är de fem spåren endast släppta digitalt, men planer på vinylutgivning har funnits. Låt oss hoppas på det i framtiden. Kanske rent utav en fullängdare på vinyl.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...