Skriv ut denna sida
Conny Blooms nya album "Game! Set! Bloom!" (Foto: Pär Dahlerus) Conny Blooms nya album "Game! Set! Bloom!" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Conny Bloom, en matchvinnare med nya albumet - Game! Set! Bloom!

2020-03-26 - 01:27

Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.

 

Conny Bloom har kallats Sveriges enda riktiga rockstjärna och är också är en riktig gitarrhjälte med förflutet i Hanoi Rocks och Electric Boys. Trots att sådana vitsord skulle kunna stiga vem som helst åt huvudet, så känns Blooms musik verkligen ärlig, rak och full av värme och själ.

 

"Game! Set! Bloom!" Är ett mycket bra album med stor variation. Det är inga konstigheter utan rullar verkligen på precis som låttiteln "Rulla på" talar om för oss. De 10 låtarna är tidlösa rockiga poplåtar med en hel del tuffa gitarr-riff. Trots att Bloom är en gudabenådad gitarrist så tar inte gitarrspelet alls över, men det finns där hela tiden och är centralt i musiken. Visst får vi också några gitarrsolon som det verkligen slår gnistor om.

 

I den fina "Gånglåt från Kärrträsk" så skönjer jag influenser från Kenny Håkansson och även Jimi Hendrix. En helt fantastisk instrumental låt. Det grundläggande och sköna kompet av Mats Rydström på bas och körsång, Henrik Widén på Keyboards och kör samt Frederico de Costa på trummor och kör är förstklassigt. Dessutom tillkommer stråkar och blås som fyller ut ljudbilden. Det är ett väldigt driv i musiken hela albumet igenom. Texterna har också en tidlöshet och raffinerad enkelhet över sig och man kommer att tänka på artister som Pugh Rogefelt.

 

På albumet Game! Set! Bloom! Slår Conny Bloom in servess efter servess och vinner lätt i tre raka set. Det är musik som verkligen ger mig glädje och mersmak.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under recension, conny bloom, musik

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Lisa Montans album Fossiler är ett bedövande vackert album med musik som berör.