Skriv ut denna sida
Thorbjørn Risager & The Black Tornado med nytt album. (Foto: Pär Dahlerus) Thorbjørn Risager & The Black Tornado med nytt album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Nytt album med Thorbjørn Risager & The Black Tornado

2020-03-09 - 01:40

Dansken Thorbjørn Risager har ett 10-tal album i ryggen. Tillsammans med sitt band The Black Tornado turnerar han flitigt och har uppträtt i 21 olika länder och har mer än tusen konserter på sin meritlista.

 

På albumet "Come on in" fortsätter Risager & The Black Tornado att spela blues. Sedan 10-års åldern har Thorbjørn Risager haft den i blodet. När jag lyssnar in mig på det nya albumet, passar jag även på att lyssna lite på några av de tidigare utgivningarna och konstaterar vilken jämn och hög kvalité dessa danska musiker med Risager i fronten har presterat under åren.

 

"Come on in" är inget undantag från den höga kvalitén. Thorbjørn har en mycket bra bluesröst. Det finns lite mer melankoli i låtarna än tidigare. Ljudbilden är modern och fräsch. Kort och gott är detta ytterligare ett bra album från Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Inget som direkt sticker ut, men behaglig och medryckande musik att lyssna på.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.