Skriv ut denna sida
Thorbjørn Risager & The Black Tornado med nytt album. (Foto: Pär Dahlerus) Thorbjørn Risager & The Black Tornado med nytt album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Nytt album med Thorbjørn Risager & The Black Tornado

2020-03-09 - 01:40

Dansken Thorbjørn Risager har ett 10-tal album i ryggen. Tillsammans med sitt band The Black Tornado turnerar han flitigt och har uppträtt i 21 olika länder och har mer än tusen konserter på sin meritlista.

 

På albumet "Come on in" fortsätter Risager & The Black Tornado att spela blues. Sedan 10-års åldern har Thorbjørn Risager haft den i blodet. När jag lyssnar in mig på det nya albumet, passar jag även på att lyssna lite på några av de tidigare utgivningarna och konstaterar vilken jämn och hög kvalité dessa danska musiker med Risager i fronten har presterat under åren.

 

"Come on in" är inget undantag från den höga kvalitén. Thorbjørn har en mycket bra bluesröst. Det finns lite mer melankoli i låtarna än tidigare. Ljudbilden är modern och fräsch. Kort och gott är detta ytterligare ett bra album från Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Inget som direkt sticker ut, men behaglig och medryckande musik att lyssna på.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...