Skriv ut denna sida
Martin Riverfields julskiva "A Country Rockin' Christmas" (Foto: Pär Dahlerus) Martin Riverfields julskiva "A Country Rockin' Christmas" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Martin Riverfield & the Wheels of Fortune rockar in julen

2019-12-12 - 20:29

Martin Riverfield, eller Engström som han heter egentligen och hans band The Wheels of Fortune featuring Annsofie Lindström, har nyligen släppt albumet A Country Rockin' Christmas.

 

Albumet innehåller 12 stämningsfulla jullåtar inspelade åren 2016 till 2019. Martin Engström är involverad som textförfattare och/eller kompositör till alla låtar utom den i mitt tycke ganska onödiga klassikern O Holy Night. Vilken känns lite uttjatad och det finns redan så många fina versioner av den. Dessutom passar den inte heller så bra ihop med Engströms låtar. I mitt tycke hade albumet blivit mer enhetligt utan den.

 

Två låtar är på svenska och resten på engelska. Det funkar, men det hade kanske varit bättre att lägga de två som bonusspår i slutet av skivan. I övrigt tycker jag mycket om albumet. Det innehåller
bra kompositioner både på engelska och svenska. Benämningen country-rock används inte så ofta, men här finns både country, rock och rockabilly i en skön blandning, så det passar bra.

 

Jag kommer ibland att tänka på Jerry Williams när jag lyssnar på Martin Engströms sång, både låtarna och stilen skulle dessutom passat Jerka utmärkt. Det känns fräscht och lite befriande med nya jullåtar, som det dessutom går bra att lyssna på när det inte är jul. Avslutande New Years Day i ett skönt gungande bluegrass-tempo blir min personliga favorit från albumet.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.