Skriv ut denna sida
Hannah Aldridge nya album "Live in Black and White. (Foto: Pär Dahlerus) Hannah Aldridge nya album "Live in Black and White. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Hannah Aldridge - Live in Black and White

2019-11-02 - 06:08

Hannah Aldridge som härstammar från musikmeckat Muscle Shoals, Alabama är en flitigt turnerande artist som dessutom ofta besöker Sverige. Hon är en fantastisk liveartist. Det känns därför passande att hon nu givit ut sin första liveskiva "Live in Black and White".

 

Skivan som hon givit ut i egen namn, utan inblandning av något skivbolag, spelades huvudsakligen in live i London. Hannah Aldridge spelar solo med sin gitarr och fina sång på de flesta spåren, men har också några gästande artister som uppbackning. Pappa Walt Aldridge som själv är artist medverkar på "Lie like you love me" dessutom har han både mixat och mastrat albumet. Andra gästartister är The Black Feathers, The Goat Roper Rodeo Band och Danni Nicholls.

 

Jag tycker att det här formatet passar Hannah Aldridge mycket bra. Hon har gjort två studioinspelade album tidigare. Speciellt det senare av de två, "Gold Rush"tenderade att bli lite för tillrättalagt i produktionen. Hannahs musik kommer mer till sin rätt genom denna typ av liveinspelning, i avskalat format, där både hennes röst och hennes gitarrspel får en mer framträdande roll.

Jag tycker mycket om detta live-album och ser fram emot nästa livespelning med Hannah Aldridge. I slutet av november, början av december kommer hon till Sverige igen.

Live in Black and White får betyget 8/10 av mig.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.