Skriv ut denna sida
Rag-And-Bone släpper sitt fjärde album. (Foto: Pär Dahlerus) Rag-And-Bone släpper sitt fjärde album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: How long is the dark? - Rag-And-Bone

2019-09-22 - 03:58

Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

 

Bandet består av Mats Nilsson som sjunger, spelar akustisk gitarr och theremin. Lars Magnusson spelar kontrabas, elbas och körar, David Svedberg trummar och Pelle Johansson spelar elgitarr, lap-steel, saxofon och sjunger körsång.

 

Det hörs att Rag-And-Bone har influenser från flera olika stilar. De har skickligt blandat och fått till ett unikt sound. Jag kan lättast beskriva deras musik som en progressiv folk-rock med en hel del hårdrocks-riff och influenser från 70-talet.

  

Särskilt märks influenserna från Led Zeppelin och Black Sabbath i de blytunga riffen i låten Death is that you? Här får vi också höra toner från synt-instrumentet Theremin. Eftersom den akustiska gitarren sätter stor prägel på musiken känns den nästan som en slags akustisk hårdrock ibland.

 

Rag-And-Bone har genom sin gränsöverskridande musik verkligen lyckats skapa sin egen stil. Förutom på digitala plattformar ges skivan ut på färgad vinyl med medföljande CD.

 

Det är en riktigt trevlig lyssning och jag bestämmer mig till slut att ge Rag-And-Bone 7/10 för albumet How long is the dark?

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under recension, RagAndBone, musik

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.