Skriv ut denna sida
Robert Randolph & The Family Bands nya skiva "Brighter Days" (Foto: Pär Dahlerus) Robert Randolph & The Family Bands nya skiva "Brighter Days" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Robert Randolph & The Family Band - Brighter Days

2019-08-30 - 00:18

Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

 

Robert Randolph växte bildligen upp i kyrkan där han lärde sig spela pedal-steel gitarr. Det tog många år innan han ens hörde talas om den världsliga musiken utanför kyrkans väggar. Gospel-musiken från kyrkan har tydligt påverkat Robert Randolph. Han har tagit med sig mycket av det arvet i sitt eget musikskapande. Det finns ett stort inslag av dessa rötter i den soul, funk och blues som Randolph och hans band bjuder på. Musiken är verkligen som en mustig gryta men många olika ingredienser, och själva fonden är gospel.

 

The Family Band är inte bara ett namn. Roberts syster Lenesha sjunger både solo och körsång. Rytmsektionen består av kusinerna Daniel Morgan på bas och Marcus Randolph på trummor. Att det ledande soloinstrumentet är just pedal-steel är ovanligt och annorlunda, men fungerar utmärkt. Robert Randolph är även en bra sångare.

 

Albumets enda cover kommer från en annan grupp med kyrklig bakgrund, nämligen The Staple Singers. Robert Randolph gör en fin version av Pops Staples komposition Simple Man. Dave Cobb som tidigare producerat album åt Chris Stapleton, Sturgill Simpson och Jason Isbell står för produktionen av det utmärkta albumet Brighter Days.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.