Skriv ut denna sida
Wilder Woods debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus) Wilder Woods debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Fin debut av Wilder Woods

2019-08-28 - 00:27

Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

 

Wilder Woods är nämligen ett artistnamn eller alias för den snart 39-årige artisten Bear Rinehart. Efter 15 år tillsammans med bandet Needtobreathe tar han nya musikaliska vägar. Inspirerad av att vara familjefar och av sina söner Wilder (3 år) och Woods (1 år) har Rinehart skapat sitt nya alter ego och det nya albumet Wilder Woods.

 

Albumet är inspelat live i studio i Nashville och producerat av Gabe Simon. Musiken är en mix av gammalt och nytt. Det finns tydliga soulinfluenser i Wilder Woods annars ganska R&B baserade pop. Han har en fantastiskt fin och kraftfull röst som verkligen präglar albumet. Rösten känns väldigt central.

 

Wilder Woods har gjort ett fint album som, i mina öron, hade kunnat vara ännu bättre om han hade tagit tillvara på soulkänslan ännu mer istället för den moderna R&B:n.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under recension, wilder woods

Recension: Det är glädjande att det görs och släpps så mycket bra ny musik. Det är också en tröst för oss musikälskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.