Skriv ut denna sida
Robin Trowers nya album "Coming closer to the day". (Foto: Pär Dahlerus) Robin Trowers nya album "Coming closer to the day". (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Gitarrlegendaren Robin Trower släpper nytt album

2019-03-24 - 12:39

Den 73-årige legendariska gitarristen Robin Trower har i dagarna släppt sitt nya album "Coming closer to the day".

 

Robin Trower började sin artistbana i R&B bandet The Paramounts. Han slog igenom under sin tid med Procol Harum, som han spelade in 5 album tillsammans med. Senare, som soloartist, gjorde han succé med albumet "Bridge of Sighs", 1974.

 

Nu, 45 år senare, är han fortfarande i fin form. Framförallt är det hans gitarrspel och de sköna toner han åstadkommer med sin Fender Stratocaster som är mästerligt. Det är nog oundvikligt att inte låta tröttare på rösten i sången, men gitarrspelet är i högsta grad vitalt. Det är också gitarrspelet som är den allra största behållningen när man lyssnar till detta album.

 

Robin Trower har ett karakteristiskt sound i sin "Strata" som ibland påminner en hel del om Jimi Hendrix. Lyssna till exempel på "Tide of Confusion" och "Lonesome Road".

 

De tolv låtarna på albumet består av gitarr boogie-rock och -blues. Trots att Trower är i fin form och visar att han är en av vår tids stora gitarrister så saknar jag något och det lyfter inte riktigt. Mitt betyg blir 6/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.

Recension: Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

Recension: Förra sommaren uppträdde faktiskt Dylan Earl två gånger i Uppsala. Först öppnade han som duo till Good Harvest sedan återkom han med sitt band och värmde upp Parksnäckans publik inför Doug Seegers uppträdande.

Recension: Faris Nourallah är nog för de flesta ett okänt namn, så var det även för mig innan jag fick ett exemplar av den senaste utgivna musiken på albumet Minus One.

Recension: Den sedan 2001 i Sverige bosatta senegalesiske koraspelaren Lamine Cissokho har nyligen släppt sitt fjärde soloalbum.