Skriv ut denna sida
The Night Flight Orchestra släpper nytt album. (Foto: Pressbild) The Night Flight Orchestra släpper nytt album. (Foto: Pressbild)

Recension: The Night Flight Orchestra rockar loss med nytt album 29 juni

2018-06-29 - 03:21

Svenska rockbandet The Night Flight Orchestra slog igenom med sitt album "Amber Galactic" förra året, då de också grammisnominerades.

 

För mig är de en helt ny bekantskap. Man golvas nästan direkt av bandets väldiga driv, svulstiga och medryckande AOR. Musiken innehåller många influenser från 70 och 80-talet. Jag hör både Toto, Queen, Kiss och Europe i deras musik och mycket mer. En blandning av melodiös hårdrock, glamrock och även lite disko.

 

De gör det väldigt bra och det här är musik som jag tror skulle falla väldigt många i smaken. Det är inte en genre som jag själv lyssnar på så ofta nuförtiden. Jag nästan förvånas över att jag tycker att det är så bra. Det svänger verkligen och man blir glad.

 

"Sometimes The World Ain't Enough" är ett väldigt bra album och The Night Flight Orchestra eller NFO som namnet förkortas ska ni lägga på minnet.

 

Bandet består av:

Björn Strid - sång
Sharlee D'Angelo - bas
David Andersson - gitarr
Richard Larsson - keyboard
Jonas Källsbäck - trummor
Sebastian Forslund - gitarr, percussion, special FX
Anna-Mia Bonde - backing vocals
Anna Brygård - backing vocals

 

Mitt betyg blir höga 8/10

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Förra sommaren uppträdde faktiskt Dylan Earl två gånger i Uppsala. Först öppnade han som duo till Good Harvest sedan återkom han med sitt band och värmde upp Parksnäckans publik inför Doug Seegers uppträdande.

Recension: Faris Nourallah är nog för de flesta ett okänt namn, så var det även för mig innan jag fick ett exemplar av den senaste utgivna musiken på albumet Minus One.

Recension: Den sedan 2001 i Sverige bosatta senegalesiske koraspelaren Lamine Cissokho har nyligen släppt sitt fjärde soloalbum.

Recension: Den israeliska världsbasisten Avishai Cohen har nyligen släppt sitt 17:e album som bandledare. Albumet som heter Arvoles är inspelat i svenska Nilento studios. En studio som kommit att bli en favoritstudio för Cohen.

Recension: Martin Engström som han egentligen heter spelade bas i John Lindberg trio i nio år. Som Martin Riverfield tillsammans med sitt band The Wheels of Fortune har han nyligen släppt sitt tredje album sedan 2013.

Recension: Mai Leisz skriver på skivans konvolut att hon genomgått flera förändringar. Metamorfos betyder ju just omvandling eller förändring.

Recension: Både Steve Earle och hans son Justin Townes Earle har nyligen släppt var sitt album.

Recension: Daniel Norgren har nyligen släppt sitt åttonde album, Wooh Dang. Det har hunnit gå 12 år sedan det första albumet släpptes.

Recension: Den finlandssvenske artisten Fredrik Furu har gjort ett riktigt fint popalbum. Soundet är modernt och fräscht.

Recension: På sitt första gemensamma album som de kallar Duet, får vi lyssna på mästerligt spel av Emil Ernebro på gitarr och Filip Jers på munspel.