Skriv ut denna sida
The Night Flight Orchestra släpper nytt album. (Foto: Pressbild) The Night Flight Orchestra släpper nytt album. (Foto: Pressbild)

Recension: The Night Flight Orchestra rockar loss med nytt album 29 juni

2018-06-29 - 03:21

Svenska rockbandet The Night Flight Orchestra slog igenom med sitt album "Amber Galactic" förra året, då de också grammisnominerades.

 

För mig är de en helt ny bekantskap. Man golvas nästan direkt av bandets väldiga driv, svulstiga och medryckande AOR. Musiken innehåller många influenser från 70 och 80-talet. Jag hör både Toto, Queen, Kiss och Europe i deras musik och mycket mer. En blandning av melodiös hårdrock, glamrock och även lite disko.

 

De gör det väldigt bra och det här är musik som jag tror skulle falla väldigt många i smaken. Det är inte en genre som jag själv lyssnar på så ofta nuförtiden. Jag nästan förvånas över att jag tycker att det är så bra. Det svänger verkligen och man blir glad.

 

"Sometimes The World Ain't Enough" är ett väldigt bra album och The Night Flight Orchestra eller NFO som namnet förkortas ska ni lägga på minnet.

 

Bandet består av:

Björn Strid - sång
Sharlee D'Angelo - bas
David Andersson - gitarr
Richard Larsson - keyboard
Jonas Källsbäck - trummor
Sebastian Forslund - gitarr, percussion, special FX
Anna-Mia Bonde - backing vocals
Anna Brygård - backing vocals

 

Mitt betyg blir höga 8/10

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Eric Palmqwist har gjort sitt första album i eget namn. Albumet heter "En halv gris kan inte gå". Förutom att det är Palmqwist första soloalbum är det också hans första på svenska.

Recension: Idag den 18 januari släpps det fantastiska albumet "I huvet på varann" med musik av Klas Qvist och svenska texter av Mikael Ramel.

Recension: Charlee Porter har nyligen släppt en EP med skön country-baserad Americana.

Recension: De två albumen "Blinding Blue Neon" med The Northern Belle och "Light Shadow" av Anne Marie Almedal har både likheter och olikheter.

Recension: Två album, två amerikanska artister med stora likheter men ändå från två olika världar, Allen Finney och John Hiatt.

Recension: Richard Durrant är en brittisk gitarrist som gärna går sina egna vägar. Trots att han i grunden är en klassisk gitarrist är han inte rädd för att blanda olika stilar.

Recension: Lars Bygdén (LB) började studioarbetet med Dark Companion för ungefär fyra år sedan.

Recension: På sitt nya album Global Griot knyter Eric Bibb ihop amerikansk blues, soul och folkmusik med rytmer och musik från Västafrika.

Recension: Joe Bonamassa "Redemption" släpptes den 21 september och Doyle Bramhall II släpper sitt album "Shades" den 5 oktober. Båda ges ut på Provogue records/Mascot Label Group.

Recension: Trots bandnamnet så har inte Asleep at the Wheel somnat vid ratten. De har inte heller tagit så nya vägar. Deras nya album heter ju New Routes.