Skriv ut denna sida
Sons of Bill släpper sitt femte fullängdsalbum. (Foto: Pär Dahlerus) Sons of Bill släpper sitt femte fullängdsalbum. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Drömsk Americana-pop med Sons of Bill

2018-06-28 - 05:27

På fredag 29 juni släpper Sons of Bill sitt femte fullängdsalbum "Oh God Ma'am"

 

Bandet bildades redan 2005 av de tre bröderna James, Sam och Abe Wilson från Virginia. Namnet tog de efter sin pappa som heter Bill. Övriga medlemmar är Todd Wellons och Seth Green.

 

På det nya albumet har de utvecklat sin Americana till en slags indierock-pop med inslag av Americana i grunden. De har ofta ett mycket skönt drömskt sound. Stämsången sitter mycket bra. Ljudbilden är stor och har mycket rymd. Texterna men även musiken har ett visst mörker över sig utan att för den skull kännas alltför deppigt.

 

Oh God Ma'am är ett skönt och vackert album med ett modernt och stort sound.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Daniel Norgren har nyligen släppt sitt åttonde album, Wooh Dang. Det har hunnit gå 12 år sedan det första albumet släpptes.

Recension: Den finlandssvenske artisten Fredrik Furu har gjort ett riktigt fint popalbum. Soundet är modernt och fräscht.

Recension: På sitt första gemensamma album som de kallar Duet, får vi lyssna på mästerligt spel av Emil Ernebro på gitarr och Filip Jers på munspel.

Recension: Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus upptäckte nyligen äkta "outlaw-country" i Stockholm av en ren slump. Han gillade vad han hörde och det ledde till denna artikel och skivrecension.

Recension: Den 73-årige legendariska gitarristen Robin Trower har i dagarna släppt sitt nya album "Coming closer to the day".

Recension: Rustin Man eller Paul Webb som han egentligen heter har nyligen släppt sitt andra album under namnet Rustin Man. Det tog 17 år mellan de två albumen.

Recension: På fredag den 22 februari släpper Goran Kajfeš Tropiques uppföljaren till det hyllade albumet Enso.

Recension: Eric Palmqwist har gjort sitt första album i eget namn. Albumet heter "En halv gris kan inte gå". Förutom att det är Palmqwist första soloalbum är det också hans första på svenska.

Recension: Idag den 18 januari släpps det fantastiska albumet "I huvet på varann" med musik av Klas Qvist och svenska texter av Mikael Ramel.

Recension: Charlee Porter har nyligen släppt en EP med skön country-baserad Americana.