Skriv ut denna sida
Wade Bowens nya album, "Solid Ground" (Foto: Pär Dahlerus) Wade Bowens nya album, "Solid Ground" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Wade Bowen - Solid Ground, release 6 april

2018-04-05 - 20:43

Wade Bowen från Waco, Texas släpper sitt nya album Solid Ground den 6 april. Ett album med rötterna i Country och Americana men som rockar en del också.

 

Wade Bowen har varit aktiv som musiker under ett 20-tal år. Trots det har jag inte hört talas om honom tidigare. Ett bevis på hur svårt det är att nå ut med sin musik även när man håller en så hög klass som Wade Bowen.

 

Född och uppvuxen i Texas är Wade Bowen trogen sin hemstat. Musiken på Solid Ground är en blandning av Country, Rock och Americana. På albumet samarbetar Wade med andra musiker med rötterna i Texas som Miranda Lambert och Andrew Combs.

 

Det svänger bra. Wade Bowen är en bra sångare och låtmaterialet håller hög klass, men det är något jag saknar för att det ska bli en riktig fullträff.

 

Jag gillar albumet Solid Ground även om jag tycker att det kan vara lite för förutsägbart ibland, vilket drar ner mitt betyg lite, det slutar på 7/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Titeln på Amanda Ginsburgs nya album är, I det lilla händer det mesta. En titel som faktiskt beskriver Amandas vardagliga texter riktigt bra.

Recension: The Northern Belle har i dagarna släppt sitt tredje album, We Wither, We Bloom på den norska bolaget Die With Your Boots On.

Recension: Goda tider rullar in är titeln på Nisse Hellbergs nya album som släpps på fredag 28 augusti.

Recension: Med den förra plattan "Nya vägar" gjorde Freddie Nyström blues med svenska texter. En verkligen lyckad utmaning. Nu är han på väg igen med albumet som heter just det "På väg igen".

Recension: Det amerikanska bandet the Mommyheads har i dagarna släppt sitt nya album med den kaxiga titeln ”New Kings of Pop”.

Recension: Det är glädjande att det görs och släpps så mycket bra ny musik. Det är också en tröst för oss musikälskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.