Skriv ut denna sida
Wade Bowens nya album, "Solid Ground" (Foto: Pär Dahlerus) Wade Bowens nya album, "Solid Ground" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Wade Bowen - Solid Ground, release 6 april

2018-04-05 - 20:43

Wade Bowen från Waco, Texas släpper sitt nya album Solid Ground den 6 april. Ett album med rötterna i Country och Americana men som rockar en del också.

 

Wade Bowen har varit aktiv som musiker under ett 20-tal år. Trots det har jag inte hört talas om honom tidigare. Ett bevis på hur svårt det är att nå ut med sin musik även när man håller en så hög klass som Wade Bowen.

 

Född och uppvuxen i Texas är Wade Bowen trogen sin hemstat. Musiken på Solid Ground är en blandning av Country, Rock och Americana. På albumet samarbetar Wade med andra musiker med rötterna i Texas som Miranda Lambert och Andrew Combs.

 

Det svänger bra. Wade Bowen är en bra sångare och låtmaterialet håller hög klass, men det är något jag saknar för att det ska bli en riktig fullträff.

 

Jag gillar albumet Solid Ground även om jag tycker att det kan vara lite för förutsägbart ibland, vilket drar ner mitt betyg lite, det slutar på 7/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Den finska producenten, arrangören, låtskrivaren och keyboard-spelaren Tomi Malm släpper sitt andra album Coming Home. Albumet släpps precis som det förra albumet "Walkin' On Air" på det spanska bolaget Contante & Sonante.

Recension: Ellen Sundberg gör lite av en omstart med det nya albumet Levi’s Blue Eyes, ett album som till stor del är inspelat i hennes egen studio hemma på gården i Jämtland.

Recension: Bakom namnet I'm Kingfisher döljer sig Thomas Jonsson, för många kanske mer känd som Thomas Denver Jonsson. På fredag, 9 oktober, släpper han sitt fjärde album under namnet I'm Kingfisher.

Recension: På måndag 5 oktober släpper, den i Småland boende amerikanen, Dave Rosewood sitt andra album som han kallar ”No Rodeo in Rome”.

Recension: Den första oktober släpper Eric Palmqwist sitt andra soloalbum på svenska. Albumet heter kort och gott "Hej Då".

Recension: Orkestern, eller kanske snarare det artistiska kollektivet, The String Theory har nyligen släppt albumet The Los Angeles Suite.

Recension: I februari detta år släppte för mig helt okände singer/songwritern Jonas Snitt singeln ”When I Wake Up” en låt som fastnar redan efter två lyssningar.

Recension: Titeln på Amanda Ginsburgs nya album är, I det lilla händer det mesta. En titel som faktiskt beskriver Amandas vardagliga texter riktigt bra.

Recension: The Northern Belle har i dagarna släppt sitt tredje album, We Wither, We Bloom på den norska bolaget Die With Your Boots On.

Recension: Goda tider rullar in är titeln på Nisse Hellbergs nya album som släpps på fredag 28 augusti.