Skriv ut denna sida
Högsta betyg till Courtney Marie Andrews nya skiva. (Pär Dahlerus) Högsta betyg till Courtney Marie Andrews nya skiva. (Pär Dahlerus)

Recension: Courtney Marie Andrews - May your kindness remain

2018-03-22 - 03:06

På fredag 23 mars släpper Courtney Marie Andrews sitt nya album "May Your Kindness Remain". Ett mästerverk bestående av 10 egenkomponerade låtar.

 

Courtney Marie Andrews är bara 27 år men sjunger redan med en sådan självklarhet och erfarenhet i rösten. Vilken röst hon har sen. Det går nog faktiskt inte att sjunga bättre, i alla fall inte inom hennes genre som är folkmusikinspirerad-americana. Här har vi en självklar arvtagerska till Emmylou Harris och Linda Ronstadt.

 

Courtney Marie Andrews skriver om livet och dess vedermödor som de flesta kan känna igen sig i. Låtarna håller en fantastiskt hög standard både textmässigt och rent musikaliskt. Alla tio spåren är så bra så att jag nästan inte tror att det är sannt. Soundet har blivit lite tuffare sen förra albumet "Honest Life" som kom för ungefär ett år sedan och jag recenserade då. Redan det ett mästerverk men frågan är om inte detta är snäppet bättre.

 

Producenten Mark Howard som tidigare producerat bland andra Lucinda Williams, Emmylou Harris och Tom Waits har gjort ett grymt jobb.

 

Det här är musik som känns så genuin och äkta och går rakt in i mitt musikhjärta! Ett album som detta kan mycket väl bli en klassiker. Courtney Marie Andrews stora genombrott borde komma snart!

 

Utan någon som helst tveksamhet 10/10 I betyg från mig och ännu en aspirant på årets hittills bästa album. 2018 verkar bli ett mycket bra musikår.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.