Skriv ut denna sida
Högsta betyg till Courtney Marie Andrews nya skiva. (Pär Dahlerus) Högsta betyg till Courtney Marie Andrews nya skiva. (Pär Dahlerus)

Recension: Courtney Marie Andrews - May your kindness remain

2018-03-22 - 03:06

På fredag 23 mars släpper Courtney Marie Andrews sitt nya album "May Your Kindness Remain". Ett mästerverk bestående av 10 egenkomponerade låtar.

 

Courtney Marie Andrews är bara 27 år men sjunger redan med en sådan självklarhet och erfarenhet i rösten. Vilken röst hon har sen. Det går nog faktiskt inte att sjunga bättre, i alla fall inte inom hennes genre som är folkmusikinspirerad-americana. Här har vi en självklar arvtagerska till Emmylou Harris och Linda Ronstadt.

 

Courtney Marie Andrews skriver om livet och dess vedermödor som de flesta kan känna igen sig i. Låtarna håller en fantastiskt hög standard både textmässigt och rent musikaliskt. Alla tio spåren är så bra så att jag nästan inte tror att det är sannt. Soundet har blivit lite tuffare sen förra albumet "Honest Life" som kom för ungefär ett år sedan och jag recenserade då. Redan det ett mästerverk men frågan är om inte detta är snäppet bättre.

 

Producenten Mark Howard som tidigare producerat bland andra Lucinda Williams, Emmylou Harris och Tom Waits har gjort ett grymt jobb.

 

Det här är musik som känns så genuin och äkta och går rakt in i mitt musikhjärta! Ett album som detta kan mycket väl bli en klassiker. Courtney Marie Andrews stora genombrott borde komma snart!

 

Utan någon som helst tveksamhet 10/10 I betyg från mig och ännu en aspirant på årets hittills bästa album. 2018 verkar bli ett mycket bra musikår.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: För ungefär ett år sedan släppte Lars Bygdén sitt mästerverk Dark Companion, jag gav det högsta betyg 10/10 och utnämde det till ett av 2018 års bästa album (se länk efter denna artikel).

Recension: Jazzsångerskan Isabella Lundgren tolkar Bob Dylan på sitt nya album Out of the Bell Jar. Visst går hon utanför sin egen säkerhetszon, men som hon gör det. I varje ton som hon sjunger kan man höra hennes kärlek till Dylans texter och musik.

Recension: Hannah Aldridge som härstammar från musikmeckat Muscle Shoals, Alabama är en flitigt turnerande artist som dessutom ofta besöker Sverige. Hon är en fantastisk liveartist. Det känns därför passande att hon nu givit ut sin första liveskiva "Live in Black and White".

Recension: När de båda musikerna från Senegal Lamine Cissokho (bor i Sverige), och Manish Pingle möttes uppstod både vänskap mellan dem och ljuv musik.

Recension: Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.