Skriv ut denna sida
Miriam Aïda från 2017 år Uppsala Internationella Gitarrfestival. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild) Miriam Aïda från 2017 år Uppsala Internationella Gitarrfestival. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild)

Recension: Miriam Aïda tolkar Bowie - release 17 mars

2018-03-16 - 23:33

Den 17 mars släpper Miriam Aïda och hennes band sin tolkning av David Bowies Let's Dance.

 

Det är den andra singeln som de ger ut med tolkningar av Bowies musik. Först ut var Space Oddity som de släppte redan i januari. David Bowies egna version av Let's Dance släpptes på dagen för 35 år sedan,1983.

Miriam Aïda och hennes band består förutom av Miriam på sång av Mats Andersson på 7 strängad gitarr och de två slagverkarna Finn Björnulfson och Ola Bothzén.

 

Deras version av Let's Dance är fylld av sköna brasilianska harmonier och rytmer från Mats Anderssons strängar och de båda slagverkarnas sköna rytminstrument. Miriam Aïda sjunger med sin fina röst som är som gjord för den brasilianska musiken.

Det känns verkligen att de behandlar Bowies musik med värme och kärlek. Musiken blir fräsch och spännande på ett nytt sätt i denna brasilianska färgglada klädsel.

 

Inspelning av flera Bowie kompositioner pågår och albumet "Loving the Alien" med alla deras personliga tolkningar ska släppas i september.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Det är glädjande att det görs och släpps så mycket bra ny musik. Det är också en tröst för oss musikälskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.