Skriv ut denna sida
Anna Stadlings album "Efter stormen". (Foto: Pär Dahlerus) Anna Stadlings album "Efter stormen". (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Anna Stadling "Efter Stormen"

2017-09-18 - 22:39

Anna Stadlings nya album "Efter Stormen" har ett mycket poppigare sound än vad vi är vana att höra från henne.

 

Hennes samarbete med artisten och producenten för albumet, Andréas Mattsson, har givit "Efter Stormen" ett luftigt och ljust pop-sound. Det finns nästan inga spår av den Country/Americana som vi är vana att höra vår svenska "Emmylou Harris" sjunga.

 

De glada, lätta och svävande poplåtarna har trots sin glädje i musiken lite vemodiga och allvarliga texter om livet och dess vedermödor i vardagen. En bra blandning av ljus och mörker. Anna Stadling kan nästan liknas vid en kvinnlig Peter LeMarc.

 

Det är ett riktigt trevligt popalbum som jag ger 7/10 i betyg.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Den israeliska världsbasisten Avishai Cohen har nyligen släppt sitt 17:e album som bandledare. Albumet som heter Arvoles är inspelat i svenska Nilento studios. En studio som kommit att bli en favoritstudio för Cohen.

Recension: Martin Engström som han egentligen heter spelade bas i John Lindberg trio i nio år. Som Martin Riverfield tillsammans med sitt band The Wheels of Fortune har han nyligen släppt sitt tredje album sedan 2013.

Recension: Mai Leisz skriver på skivans konvolut att hon genomgått flera förändringar. Metamorfos betyder ju just omvandling eller förändring.

Recension: Både Steve Earle och hans son Justin Townes Earle har nyligen släppt var sitt album.

Recension: Daniel Norgren har nyligen släppt sitt åttonde album, Wooh Dang. Det har hunnit gå 12 år sedan det första albumet släpptes.

Recension: Den finlandssvenske artisten Fredrik Furu har gjort ett riktigt fint popalbum. Soundet är modernt och fräscht.

Recension: På sitt första gemensamma album som de kallar Duet, får vi lyssna på mästerligt spel av Emil Ernebro på gitarr och Filip Jers på munspel.

Recension: Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus upptäckte nyligen äkta "outlaw-country" i Stockholm av en ren slump. Han gillade vad han hörde och det ledde till denna artikel och skivrecension.

Recension: Den 73-årige legendariska gitarristen Robin Trower har i dagarna släppt sitt nya album "Coming closer to the day".

Recension: Rustin Man eller Paul Webb som han egentligen heter har nyligen släppt sitt andra album under namnet Rustin Man. Det tog 17 år mellan de två albumen.