Skriv ut denna sida
Hannah Aldridge senaste album "Goldrush". (Foto: Pär Dahlerus) Hannah Aldridge senaste album "Goldrush". (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Hannah Aldridge "Goldrush"

2017-05-05 - 14:31

Hannah Aldridge har nyligen släppt sitt andra album "Goldrush". I samband med att hennes debutalbum "Razor Wire" släpptes 2014 så hyllades hon som Muscle Shoals alldeles egna Americana prinsessa.

 

Nu har hon liksom många andra musiker flyttat till Nashville där hon också spelat in "Goldrush". På det nya albumet har hon ett rockigare sound än på "Razor Wire". Hon har en mycket skön röst och sjunger mycket bra.

 

Tyvärr tycker jag att musiken på "Goldrush" blivit lite för tillrättalagd och överproducerad i jämförelse med förra plattan som jag tycker har mer själ och känsla.

 

Många av låtarna på "Goldrush" skulle kunna bli radiohits och tilltala en bred publik. För egen del föredrar jag "Razor Wire" och det mer personliga sound som hon visade på det albumet. Fortsättningen på hennes karriär blir spännande.

 

Mitt betyg blir 6/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under hannah aldridge, nashville

Recension: Det är glädjande att det görs och släpps så mycket bra ny musik. Det är också en tröst för oss musikälskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.