Skriv ut denna sida
Richard Lindgrens "Malmostoso" får högsta betyg. (Foto: Pär Dahlerus) Richard Lindgrens "Malmostoso" får högsta betyg. (Foto: Pär Dahlerus)

Richard Lindgrens "Malmostoso" kompositioner av hög klass

2016-11-17 - 05:24

Richard Lindgrens nya album "Malmostoso" är en samling välskrivna egna kompositioner av mycket hög klass. Kanske är det dags för hans stora genombrott snart.

 

Richard Lindgren har en 20-årig musikkarriär bakom sig men är ännu inte särskilt välkänd hos den bredare publiken. Hans nya album "Malmostoso" är inspelat i Italien och i huvudsak med italienska musiker. Kanske är det mötet med nya musiker från ett annat land som har drivit fram Lindgrens musik ytterligare. Han sjunger med sin raspiga stämma och med en stor inlevelse.

 

Om jag inte visste att det är svenske Richard Lindgren jag lyssnar på skulle jag kunnat tro att det var en amerikansk musiker av rang. Hans rossliga röst passar perfekt för de ballader och roots-rock som han spelar. Han är en stor poet och textförfattare också. Musiken har influenser av storheter som Dylan och Springsteen. Jag hör mycket Steve Forbert i hans röst och frasering.


Malmostoso är ett italienskt slanguttryck som närmast kan översättas till dysterkvist. Lite dyster kanske Lindgren varit på några av sina tidigare album, men över albumets 11 låtar vilar inte så mycket dysterhet. "Malmostoso" är ett riktigt bra album som jag ger högsta betyg.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.

Recension: Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

Recension: Förra sommaren uppträdde faktiskt Dylan Earl två gånger i Uppsala. Först öppnade han som duo till Good Harvest sedan återkom han med sitt band och värmde upp Parksnäckans publik inför Doug Seegers uppträdande.

Recension: Faris Nourallah är nog för de flesta ett okänt namn, så var det även för mig innan jag fick ett exemplar av den senaste utgivna musiken på albumet Minus One.

Recension: Den sedan 2001 i Sverige bosatta senegalesiske koraspelaren Lamine Cissokho har nyligen släppt sitt fjärde soloalbum.