Skriv ut denna sida
Konvolutet till Big Jesus och "Oneiric". (Foto: Pär Dahlerus) Konvolutet till Big Jesus och "Oneiric". (Foto: Pär Dahlerus)

Release: Big Jesus "Oneiric"

2016-10-03 - 05:39

Big Jesus "Oneiric" - Ibland är det uppfriskande och spännande att lyssna på något som man normalt inte lyssnar så mycket på.

 

Bandet med det kaxiga namnet Big Jesus från Atlanta, Georgia är en ny bekantskap för mig och de spelar i en genre som jag inte ofta lyssnar på. De spelar en slags melodiös Heavy Metal med tunga och distade gitarrer. Ovanpå den tunga grunden av gitarrer, trummor och bas liksom svävar sångaren Usserys mjuka röst som nästan viskar fram små popmelodier till det tunga kompet.

 

Musiken känns spännande och förenar mjukt och hårt på ett snyggt sätt. Jag gillar det. Skivan släpptes den 30 September.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under release, musikblogg, big jesus

Recension: Det är glädjande att det görs och släpps så mycket bra ny musik. Det är också en tröst för oss musikälskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.