Skriv ut denna sida
LöstFolk släpper videon till remixen av "Nya Sverige" (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) LöstFolk släpper videon till remixen av "Nya Sverige" (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

LöstFolk släpper videon till "Nya Sverige"

2016-06-01 - 16:43

Uppsalagruppen LöstFolk släppte nyligen en ny platta, i dag släpper man även videon till låten "Nya Sverige" i kända Uppsalamiljöer.

 

I sin presstext skriver gruppen:
"När Dani M släppte sin U21-EM låt förra sommaren fick vi direkt inspiration till en ny antirasistisk kampsång. Tidigare har vi gjort låtar som ”En Rasist Är En Rasist”, ”Starka” och ”Ta Staden Tillbaka”. Eftersom normaliseringen av rasismen fortsätter bland politiker, poliser, debattörer och andra med makt i samhället måste också kampen mot den fortsätta.

 

Vi riktar även kritik mot att klassklyftorna ökar i vårt land och därmed spär på motsättningarna mellan olika grupper. Vi älskar det fina och färgglada Sverige men samtidigt hatar vi det fula och fördomsfulla Sverige. Det här är vår låt om det Nya Sverige. Om kärlek och kamp. Om hopp och ilska."

 

 

Uppsalanyheters Recensent Eva Cederholm skriver följande om låten "Nya Sverige"
När introt till "Nya Sverige" (A3) rullar igång får jag flashbacks till Dani M:s inofficiella låt till U21-landslaget med Guidetti i spetsen, men vänta nu... texten är djupare i denna remix. Den handlar om vårt människovärde som folk i det här landet och vad som händer i politiken och samhället som sätter situationen i gungning. Remixen är catchy liksom tidigare och "Nya Sverige" är kvar i refrängen men med bättre kör av Djoon och Moncho.

 

Läs Eva Cederholms recension av nya skivan här: Recension "The Tomtaitions Show"

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.