Skriv ut denna sida
Hidden treausers, med Singer Songwriters from home. (Foto: Pär Dahlerus) Hidden treausers, med Singer Songwriters from home. (Foto: Pär Dahlerus)

Hemifrån Presents Hidden Treasures Singer Songwriters from Home

2016-05-05 - 04:59

Hemifrån presenterar en nyutgiven skiva med fyra olika amerikanska artister, bolaget som specialiserat sig på musik som ska kännas i magen, skapar med den nya skivan mersmak.

 

Hemifrån som drivs utav Peter Holmstedt är ett oberoende musikpromotions och marknadsföringsbolag som specialiserat sig på musik som ska kännas i magen (gut feeling). Det kan vara olika sorters musikstilar bara de ger en bra magkänsla. I höstas gav Hemifrån ut samlingsplattan Hidden Treasures Singer Songwriters from Home som är en hyllning till albumet "The Singer Songwriter Project" som gavs ut av Elektra 1965. Det albumet innehöll musik av fyra olika artister. David Cohen (David Blue), Dick Farina, Bruce Murdoch och Patrick Sky.

 

Den nyutgivna skivan innehåller också musik av fyra olika amerikanska artister. Först ut är Greg Copeland som på skivan bland annat har hjälp av ingen mindre än Jackson Browne. Nästa artist är Keith Miles från Nashville. De följs av Bob Cheevers och Barry Ollman. Skivan innehåller 18 spår som delas broderligt av de fyra olika artisterna. Det känns trots att det blandas mellan de olika artisterna som att musiken håller ihop utan att alls kännas spretig.

 

Det är en mycket harmonisk samling musik av fyra inte så kända men ack så bra artister som bjuds på. Den ger mig mersmak att utforska dessa artister mer i framtiden.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.