Skriv ut denna sida
Erik "möbeln" Pettersson släpper ny skiva i dagarna. Erik "möbeln" Pettersson släpper ny skiva i dagarna.

A Brand New Stage, skivsläpp i dagarna

2016-03-21 - 04:47

Mitt första bidrag till Uppsalanyheters nya musikblogg blir en presentation av en skiva som släpps i dagarna. Skivan är mer än en vanlig skiva den är ett slags projekt av musikern Erik "möbeln" Pettersson under titeln "A Brand New Stage".

 

Erik Pettersson är en man som lämnade sitt jobb och karriär för att hitta ett annat liv och hålla på med det han mår bra av, musik på heltid. Han är nu inblandad i ett antal olika band och musikprojekt. A Brand New Stage är ett album med musik och personliga texter av Erik. De handlar mycket om uppbrottet från ekorrhjulet och jobbkarusellen som han tidigare befann sig i och de små saker i livet som Erik nu uppskattar.

 

Musiken är en sorts skön melodisk jazz-soul som ibland får mig att tänka på Steely Dan. Mycket välproducerat och välljudande. Sången på albumet alterneras mellan de två begåvade sångerskorna Rachel Kasule och Tove Gustavsson. De är en del av projektet New Voices vars ambition är att lyfta fram nya oetablerade röster.

 

20160320 202424-1

A Brand New Stage, nytt skivsläpp i dagarna. (Foto: Pär Dahlerus)

 

Andra band och musikprojekt som Erik är involverad i är Top Dogs som uppträtt i Uppsala ett antal gånger. De spelar främst southern soul av klassiskt snitt. Bandet Mad Dogs spelar Zydeco "partymusik efter ett beprövat recept från träsken utanför New Orleans". Bandet Cool Fools är mer rockorienterat.

 

Erik är också involverad i "From the Soul" som tar hit amerikanska soulartister som sedan backas upp av bandet Top Dogs. Några av de artister de introducerat i Sverige är Johnny Rawls och Tad Robinson som de också tog till Uppsalascener som Katalin och Hijazz. Nästa artist som kommer hit är Toni Lee Washington som bland annat har uppträtt med storheter som Sam & Dave och Jackie Wilson. Toni Lee Washington uppträder med Top Dogs på Hijazz den 25.e maj. Dessförinnan uppträder Cool Fools på Hijazz den 7:e maj.

 

Erik är också initiativtagare till priset "Bästa Live Scen" som går till de arrangörer som jobbar för att skapa de bästa förhållanden för publik och artist att mötas och att uppträdandet ska bli magiskt för alla parter.

 

För mer info se hemsidan http://www.livemusicrules.se/

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: För ungefär ett år sedan släppte Lars Bygdén sitt mästerverk Dark Companion, jag gav det högsta betyg 10/10 och utnämde det till ett av 2018 års bästa album (se länk efter denna artikel).

Recension: Jazzsångerskan Isabella Lundgren tolkar Bob Dylan på sitt nya album Out of the Bell Jar. Visst går hon utanför sin egen säkerhetszon, men som hon gör det. I varje ton som hon sjunger kan man höra hennes kärlek till Dylans texter och musik.

Recension: Hannah Aldridge som härstammar från musikmeckat Muscle Shoals, Alabama är en flitigt turnerande artist som dessutom ofta besöker Sverige. Hon är en fantastisk liveartist. Det känns därför passande att hon nu givit ut sin första liveskiva "Live in Black and White".

Recension: När de båda musikerna från Senegal Lamine Cissokho (bor i Sverige), och Manish Pingle möttes uppstod både vänskap mellan dem och ljuv musik.

Recension: Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.