Skriv ut denna sida
Erik "möbeln" Pettersson släpper ny skiva i dagarna. Erik "möbeln" Pettersson släpper ny skiva i dagarna.

A Brand New Stage, skivsläpp i dagarna

2016-03-21 - 04:47

Mitt första bidrag till Uppsalanyheters nya musikblogg blir en presentation av en skiva som släpps i dagarna. Skivan är mer än en vanlig skiva den är ett slags projekt av musikern Erik "möbeln" Pettersson under titeln "A Brand New Stage".

 

Erik Pettersson är en man som lämnade sitt jobb och karriär för att hitta ett annat liv och hålla på med det han mår bra av, musik på heltid. Han är nu inblandad i ett antal olika band och musikprojekt. A Brand New Stage är ett album med musik och personliga texter av Erik. De handlar mycket om uppbrottet från ekorrhjulet och jobbkarusellen som han tidigare befann sig i och de små saker i livet som Erik nu uppskattar.

 

Musiken är en sorts skön melodisk jazz-soul som ibland får mig att tänka på Steely Dan. Mycket välproducerat och välljudande. Sången på albumet alterneras mellan de två begåvade sångerskorna Rachel Kasule och Tove Gustavsson. De är en del av projektet New Voices vars ambition är att lyfta fram nya oetablerade röster.

 

20160320 202424-1

A Brand New Stage, nytt skivsläpp i dagarna. (Foto: Pär Dahlerus)

 

Andra band och musikprojekt som Erik är involverad i är Top Dogs som uppträtt i Uppsala ett antal gånger. De spelar främst southern soul av klassiskt snitt. Bandet Mad Dogs spelar Zydeco "partymusik efter ett beprövat recept från träsken utanför New Orleans". Bandet Cool Fools är mer rockorienterat.

 

Erik är också involverad i "From the Soul" som tar hit amerikanska soulartister som sedan backas upp av bandet Top Dogs. Några av de artister de introducerat i Sverige är Johnny Rawls och Tad Robinson som de också tog till Uppsalascener som Katalin och Hijazz. Nästa artist som kommer hit är Toni Lee Washington som bland annat har uppträtt med storheter som Sam & Dave och Jackie Wilson. Toni Lee Washington uppträder med Top Dogs på Hijazz den 25.e maj. Dessförinnan uppträder Cool Fools på Hijazz den 7:e maj.

 

Erik är också initiativtagare till priset "Bästa Live Scen" som går till de arrangörer som jobbar för att skapa de bästa förhållanden för publik och artist att mötas och att uppträdandet ska bli magiskt för alla parter.

 

För mer info se hemsidan http://www.livemusicrules.se/

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.