Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 991
Skriv ut denna sida

Blogg: Så här går det i helgen

2013-02-07 - 11:09

Helgens matcher

 

SSL

 

Storvreta vs Jönköping

Det måste kännas super kul för Jönköping som bottenlag att åka upp till Uppsala en söndag och möta svenska mästarna, eller inte. Man försöker säkert med gamla klyschan ”vi har allt att vinna” men det spelar inte så stor roll. Storvreta vinner denna match enkelt och befäster serieledningen.

 

Allsvenskan

 

Sirius vs Duvbo

Duvbo har varit en av säsongens stora besvikelser efter deras utspel om att de minsann satsar mot SSL denna säsong, man parkerar nu i botten endast en poäng ifrån nedflyttning.

Sirius bör vinna matchen med stor marginal och endast rejäl underskattning skulle kunna störa Sirius fortsatta segertåg.

 

FBC Uppsala vs Huddinge

Svår match för båda lagen. Huddinge är tvärfast i ingenstans utan möjligheter att gå upp eller risk för att åka ur, kan vara svårt med motivationen en sådan här match.

FBC har chans att klara sig kvar men behöver då vinna sådana här matcher, klarar man av det trycket?

Jag tippar med hjärtat och sätter pengarna på Huddinge då det vore sjukt kul om FBC åkte ur.

 

Div1

 

Hagunda vs Köping

Omgångens match. Seriefavoriten Hagunda måste vinna mot en nykomling som oväntat leder serien. Hagunda har svårt att föra matcher och Köping älskar att låta andra lag föra matcherna för att sen kontra sönder dem.

Jag tror Köping vinner en väldigt tät match och vår favorit Turunen värmer upp i linne och keps.

 

Surahammar vs Gottsunda

Två lag som ligger strax efter varandra i tabellen trots att Surahammar enligt mig är ett betydligt bättre lag. På hemmaplan har Surahammar inte förlorat på cirka 100år så Gottsunda får åka hem med noll poäng i bagaget.

 

Livets Ord vs Hedemora

Efter Livets Ords bragd seger borta mot Falun i förra omgången bör de väl vinna mot jumbon på hemmaplan, eller?

Jag tror att Livets Ord vinner om man har huvudet med sig och det bör man ha då jag anser att detta är sista chansen för Livets Ord om man vill ha ett nytt kontrakt.

 

Div2

 

Valbo vs Alunda

Valbo verkar vara så där lagom bra, femton förluster på femton matcher är väl kanske inte nån dröm statistik direkt.

Alunda vinner givetvis denna match enkelt och stort.

 

Saga vs Håsta

Svår match att tippa men jag tror Håsta vinner då jag tror de är ett bättre lag helt enkelt och Saga har inget kvar att spela för.

 

Storvreta Ungdom vs Insjön

Storvreta verkar ha slutat bry sig men vill man vinna serien så bör man börja se upp för jagande Rasbo. Insjön ska inte ha en chans här så jag tror på Storvreta.

 

Björklinge vs Borlänge

Kan Björklinge fortsätta vinna? Jag tror att Borlänge blir det lag som ger Björklinge årets första förlust.

 

Tips procent: 27 av 37 möjliga, 73%

 

//Pontus Holmgren #83

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Såg att Storvreta gjort klart med fyra nya år med Henrik Stenberg, grattis Storvreta och grattis Uppsala till att vi får se honom i Fyrishov kommande fyra säsonger.

Efter den gastkramande kvartsfinalserien mot Granlo valde Storvreta norrländskt motstånd även i semifinalen i form av IBK Dalen.

Så här går det i helgen

Storvreta vs Granlo, Uppsalanyheters bloggare Pontus Holmgren har sammanställt allt du behöver veta inför kvällens kvarftsfinal mellan Storvreta och Sundsvallslaget Granlo.

Så här går det i helgen

Så här gick det i helgen